El portaveu de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre, ha rebutjat hui que “la Conselleria d’Educació vulga suprimir una unitat d’Educació Infantil del CEIP Joaquín Sorolla perquè imparteix les seues classes en valencià, doncs esta és l’única explicació que trobem per a eliminar places d’un centre que és l’únic en el seu barri, Sant Blai, on està en marxa el programa d’immersió lingüística”.

 

Mestre ha indicat que “amb esta decisió, la Conselleria d’Educació estaria penalitzant a l’únic centre de referència en l’ensenyament del valencià a Alacant i, en conseqüència, agreujaria encara més la manca de places per estudiar en esta llengua, ja que, en general, a Alacant hi ha més demanda que oferta per a estudiar en valencià”.

 

A més, el portaveu local ha recordat que “este centre no destaca només per oferir ensenyament en valencià i altres llengües, sinó que els resultat de l’avaluació diagnòstica dels alumnes han mostrat resultat excel·lents en els nivells de primària i secundària”.

 

D’altra banda, Tomàs Mestre ha ressaltat els problemes de desplaçaments que suposaria la reducció de l’oferta de places, “ja que les famílies es veurien obligades a portar els seus fills a altres col·legis que, en alguns casos, es troben en zones de difícil accés i no compten amb transport escolar”.

 

Pel que fa al fet que el centre educatiu compte amb menys de 30 alumnes per aula, el portaveu de Compromís per Alacant ha apuntat que “la menor ratio és la que facilita precisament l’ensenyament del valencià, especialment per als alumnes de famílies castellanoparlants”. Alhora, ha afegit que “des de Compromís seguim en contra d’este augment d’alumnes per aula que l’únic que aconsegueix és empitjorar les condicions d’ensenyament, serveix com a argument per a tancar línies en valencià i, a més, permet acomiadar professors”.

 

Mestre ha afirmat que “des del grup parlamentari Compromís ja s’ha traslladat una pregunta a la consellera d’Educació, María José Catalá, per a que no avance en esta proposta i mantinga les dues unitats d’Infantil en el col·legi Joaquín Sorolla, garantint així que es mantinguen les prestacions d’este centre de referència a la ciutat i escoltant les reivindicacions dels pares, que ja han començat una recollida de signatures per evitar el tancament d’esta unitat”.