Compromís reclama un nou diagnòstic ambiental per a la ciutat davant la caducitat de l’actual PGOU

El coordinador de Medi Ambient de Compromís per Alacant, Luis Falcó, ha assegurat hui que “els documents vinculats al PGOU de la ciutat que serveixen per analitzar els indicadors ambientals i vetllar pel patrimoni natural del municipi han quedat obsolets, com a conseqüència del continu retard del pla general i, en este sentit, demandem nous estudis conforme la realitat actual legislativa, sociodemogràfica, urbanística i ambiental”.

 

Falcó ha afirmat que “no té sentit posar en marxa estes mesures ambientals quan, dotze anys després, la ciutat compta amb 50.000 habitants més, s’han conformat nous nuclis de població i existeix una major pressió a totes les àrees mediambientals, com els residus o el transport”.

 

El coordinador de Medi Ambient ha ressaltat que “des de Compromís entenem que és necessari redactar un nou PGOU, pel desfasament de l’anterior i perquè està sent investigat per presumpta corrupció, un nou document en el que recuperar els valor ambientals i solucionar agressions com les que han patit zones com Fontcalent, Cala Cantalar, Bacarot o el Montnegre”.

 

Alhora, Luis Falcó ha indicat que “exigim a l’equip de govern que ens explique si s’ha convocat alguna reunió del Consell Local de Sostenibilitat, creat en novembre de 2010, doncs no tenim constància de que s’haja portat a terme cap reunió d’este òrgan i, molt menys, que s’haja convidat a participar a les principals entitats mediambientals i veïnals de la ciutat, una situació greu si tenim en compte que este consell hauria d’impulsar esta renovació de document caducs”.

 

 “Des de Compromís entenem que este desenvolupament d’Alacant d’esquenes a la protecció ambiental és una hipoteca amb la que la ciutadania carregarà durant molts anys i, en este sentit, considerem necessari canviar esta tendència i recuperar els òrgans de protecció ambiental que vetllen per respectar i promocionar el gran patrimoni natural amb que compta la nostra ciutat”, ha conclòs el coordinador de Medi Ambient.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *