Compromís per Alacant proposa la creació d’una Agència Municipal de Salut Pública, que, segons ha explicat aquest dilluns el candidat de Compromís a l’Alcaldia de la ciutat, Natxo Bellido, estaria encarregada de “l’execució i coordinació de les actuacions que es deriven de les polítiques de salut, així com de promoure l’equitat en matèria sanitària”.

Aquesta iniciativa, recollida en el programa de ‘Propostes per al canvi’ de Compromís, preveu que aquest nou òrgan municipal a més funcione com a interlocutor i coordinador de les activitats que desenvolupen altres administracions públiques que tenen a veure amb sanitat, i en particular les que porten avance els centres de salut.

“Aquesta Agència Municipal de Salut Pública també tindrà la funció de promoure la participació veïnal en tots aquells assumptes relacionats amb la salut”, ha apuntat el nostre candidat.

Així mateix, Natxo Bellido ha avançat que des de Compromís “seguirem exigint la construcció de les infraestructures que falten en la ciutat d’Alacant en l’àmbit de l’atenció Primària, com són els centres de Benalúa, Entreplatges , Francisco Álvarez i el Garbinet”.
Natxo Bellido
“Creiem que és fonamental reforçar les activitats preventives que duen a terme els centres de salut, i apostem per establir vincles amb tota la xarxa de centres educatius, socials i cívics de la zona, així com amb les associacions existents, per a difondre les pràctiques saludables, realitzar cursos formatius i informar sobre prevenció i tractament de malalties”.

Finalment, Natxo Bellido ha avançat que Compromís proposarà la instal•lació de desfibril•ladors cardíacs en totes les dependències municipals, així com la impartició de cursos de formació a empleats per al seu correcte ús.