Compromís per Alacant aposta per un model de diversificació econòmica per a reactivar l’ocupació en la ciutat entorn d’eixos fonamentals com la rehabilitació energètica i d’habitatges, el comerç tradicional i la gestió turística.

En la roda de premsa oferida aquest dimecres al costat de la número dos de la candidatura Mª José Espuch, el candidat a l’Alcaldia d’Alacant, Natxo Bellido, ha assegurat que “l’Ajuntament pot ser un actor dirigent en el model econòmic d’aquesta ciutat, i posar a cooperar a molts sectors professionals, empresarials, perquè, entre tots, puguem eixir d’aquesta situació de crisi social i d’atur que en aquesta ciutat arriba a nivells absolutament inaceptables”.

 “Proposem un mix de propostes perquè no podem esperar que hi haja un únic sector econòmic que lidere i que ens traga d’aquesta situació d’atur en aquesta ciutat, que estem propers al 30 per cent, sinó que hem d’apostar per diferents sectors, sobre els quals ens recolzem per a tenir i impulsar polítiques d’ocupació”, ha afegit.

Així, tal com arreplega el programa electoral 100 Propostes per al canvi, Compromís per Alacant planteja “reconvertir el sector d’habitatge nou, de la qual ara no hi ha necessitat perquè tenim molts habitatges deshabitats, cap a la rehabilitació energètica i cap a la rehabilitació d’habitatges”, ha indicat.

A més, Bellido ha assegurat que “en açò anem a treballar perquè hi haja un pla integral de rehabilitació d’habitatge en el qual participen totes les administracions”.

Així mateix, segons detalla Espuch, “el comerç de proximitat és un dels elements bàsics perquè siga un dels motors de l’economia local, no solament com a generació d’ocupació estable i de riquesa, sinó que també és un element per a donar vida als barris i per a recuperar el disseny urbà”.

Per açò, ha apuntat la número dos de la llista municipal, “quan arribem a l’ajuntament nosaltres ens comprometem a instaurar un pla de xoc contra l’atur basat en la cooperació de l’Ajuntament amb el comerç”.

Igualment, Compromís ha proposat organitzar un congrés d’economia ciutadana sobre la base “d’un estudi seriós en l’elaboració del qual intervindran tots els agents i la Universitat d’Alacant, para entre tots veure quin pot ser el model econòmic d’aquesta ciutat”.

Segons ha explicat Bellido, “és necessari caminar cap a una professionalització de la gestió turística, donant entrada al sector privat i apostant per nous productes turístics que vagen més enllà del sol i platja”.

D’altra banda, dins del pla de xoc contra l’atur proposat per Compromís es dóna també “un paper prioritari a l’economia social, atès que l’atenció als nostres majors, a la diversitat funcional i a la discapacitat, segons ha recordat el candidat, és un dels sectors que té més tornada pública”.