Compromís per Alacant proposa crear la Càtedra Alacant, un complet programa d’estudis sobre la ciutat d’Alacant, inclòs entre les mesures elaborades per la coalició per a intensificar la relació Universitat-Alacant i donar un major protagonisme al seu paper com a ciutat universitària.

El candidat de Compromís a l’Alcaldia d’Alacant, Natxo Bellido, en aquest sentit ha destacat la importància de comptar amb una institució acadèmica de prestigi com és la Universitat d’Alacant (UA).

“Creiem que fins ara no s’ha aprofitat que Alacant és una ciutat universitària i nosaltres ho anem a fer afavorint, entre altres coses, una major integració urbana de la Universitat d’Alacant en el territori de la ciutat”, ha comentat.

“Anem a impulsar una major integració de la Universitat d’Alacant amb la nostra ciutat, i per açò apostem pel desenvolupament d’un campus urbà en la ciutat d’Alacant, afavorint la gestió d’espais en la ciutat per part de la ciutat”, ha afegit.

En aquesta línia, ha recordat, el programa electoral de Compromís proposa que el pròxim equip de govern municipal establisca acords-marque amb la UA per a comptar amb el seu assessorament i participació en el disseny del pla de ciutat, en aspectes tals com la realització del PGOU, l’articulació territorial, l’anàlisi dels plans estratègics aprovats en el seu moment i en la valoració i síntesi dels aspectes vigents.

A més, Compromís planteja que el futur Ajuntament compte amb la UA per a l’assessorament en drets ciutadans i el desenvolupament d’un Campus Urbà, de manera que s’afavorisca la gestió d’espais en la ciutat, així com en el suport a la promoció d’activitats universitàries i sinergies en urbanisme i imatge urbana.

 “Anem a recórrer a la universitat per a fer moltes coses junts en l’Ajuntament, perquè entenem que la transferència de coneixement i tecnològica i el que pot suposar en assessorament a moltes de les decisions que han de prendre en l’Ajuntament seran una bona estratègia de futur”.