Compromís arranca aquest mes la campanya electoral per a 2019 com a garantia per a recuperar les polítiques del canvi a Alacant

 

  • Davant l’Assemblea local, Natxo Bellido ha apostat per consolidar el lideratge guanyat en aquest mandat després de demostrar estabilitat, capacitat de diàleg i de consens, projecte de ciutat i perfil institucional i de govern.
  • Anima a la participació per a començar la campanya electoral el 27 de maig en l’acte que sota el lema ‘La força de la dignitat i el bon govern’, comptarà amb Mónica Oltra i Joan Baldoví, entre altres referents

 

   Alacant, divendres 18 de maig de 2018

El secretari general de Compromís per Alacant, Natxo Bellido, ha avançat hui davant l’Assemblea local, que “Compromís està cridada a ser la força que lidere i garantisca la consolidació de les polítiques del canvi a Alacant”. Amb l’experiència institucional acumulada durant el present manat, i de cara a la campanya electoral per als comicis de 2019, que Compromís arrancarà a Alacant el pròxim 27 de maig amb un gran acte de País, la coalició treballa ja en la definició d’un Projecte de Govern sòlid, que definisca i impulse els grans reptes i els projectes motors del futur de la ciutat.

“Cal recuperar el canvi, i que l’Alcaldia del PP siga solament un desagradable parèntesi que esperem servisca per a la reflexió i autocrítica de les forces progressistes”, ha avançat Bellido, qui ha remarcat que el manteniment de la dreta en el govern “farà que els pitjors vicis de la seua forma de gestionar: corrupció, incompetència i l’abandó de les polítiques lligades a #Rescatempersones, tornen a la ciutat”.

En les pròximes eleccions la ciutadania haurà de decidir “si es consolida o es per al canvi”. És a dir, decidir “si vam sumar en clau progressista, i avancem des del lideratge de Compromís cap a la consolidació de les polítiques del canvi, amb el que açò ha suposat per a millorar la vida de les persones, guanyar drets per a tothom, recuperar la confiança institucional i superar la hipoteca reputacional com a societat, o tenir uns governs que reivindiquen els interessos propis davant el maltractament que el Govern Central atorga a Alacant i al conjunt del País Valencià”.

O bé, “si des de l’impuls de la marca de Ciudadanos, disposada a ser la referència en l’univers de la dreta, tornem a amagar l’agenda social de les prioritats públiques, callem davant la recentralización de l’Estat, i deixem el govern, i parle especialment de la ciutat d’Alacant, en mans d’una formació política que s’ha caracteritzat per la irrelevancia i inutilitat política, la immaduresa com a projecte, la incapacitat per a prendre decisions i els seus posicionaments ultraliberales en termes econòmics i més ultres que el PP en tot allò relacionat amb la cultura propia”.

Davant aquesta situació, Natxo Bellido ha advertit que les forces progressistes d’Alacant “tenim l’obligació de recuperar la confiança de la ciutadania que va votar canvi l’any 2015 perquè ens juguem molt com a societat”.

En aquest sentit, Bellido ha recordat que Compromís ja ha fet autocrítica dels seus errors comesos en el govern plural, i ha insistit a demanar al conjunt de l’esquerra alacantina un “procés de reflexió honest i profund” del que han sigut aquests tres anys, una reflexió que resulta “imprescindible”, perquè puguen avançar cap a la regeneració i canviar les maneres d’entendre la governabilitat, i la nova realitat política que ens aboca a totes i tots a la política d’aliances de governs progressistes útils, lleials i sostenibles en el temps.

Assemblea Compromís 3
ESTABILITAT, DIÀLEG I PROJECTE DE CIUTAT

Mentre aqueixos processos passen, Compromís es dedicarà a consolidar la posició de lideratge que s’ha guanyat en aquesta legislatura a força de mostrar estabilitat, capacitat de diàleg, voluntat de consens, projecte de ciutat i perfil institucional i de govern.

Així mateix, ha avançat, en l’actualitat Compromís treballa ja en la definició del seu Projecte de Govern per a Alacant, amb iniciatives tals com les Jornades de Ciutat #ProjectAlacant celebrades en els mesos de març i abril, les conclusions del qual formen part dels treballs del futur Programa de Govern de Compromís per a les eleccions de 2019.

Aquest programa, ha avançat Natxo Bellido, arreplegarà els reptes de futur d’Alacant, entre els quals destaquen:

  • Com a reptes estratègics: 

1) el traure avant projectes de planificació estratègica com el Pla de Ciutat i el Pla General; 2) la definició dels projectes motors del futur de la ciutat; 3) intensificar la cooperació amb la ciutat d’Elx; 4) aprofitar la potència econòmica de l’EDUSI Les Cigarreres com a motor de transformació urbana d’una zona vital en la ciutat, com a nexe entre Centre i Perifèria; 5) fer realitat el Parc Central; 6) ordenar la façana litoral de la ciutat, aportant amabilitat a les relaciones Ciutat-Port; i 7) situar en l’agenda pública una sèrie de reivindicacions justes a exigir a les administracions central i autonòmica.

  • Com a reptes democràtics:

1) recuperar l’autonomia municipal enfront de la intervenció Ministerial del Pla d’Ajust; 2) salvaguardar l’autonomia del poder polític enfront de les pressions dels poders econòmics; 3) seguir avançant en la recuperació de la identitat de la ciutat com a factor de reconciliació i integració ciutadana, a través de la memòria democràtica i la cultura; 4) avançar en els reptes derivats de la transparència i el bon govern en l’administració; i 5) consolidar un projecte de ciutat inclusiva.

  • Com a reptes socioeconòmics: 

1) lluitar contra l’emergència social en la qual viuen milers de persones en la ciutat i plantejar des del Pla d’Inclusió Social estratègies estables per a equilibrar socialment una ciutat fortament marcada per la seua dualitat; 2) diversificar el model econòmic de la ciutat evolucionant cap a un model que incloga l’economia del coneixement com a aposta del futur; 3) plantejar una política ambiciosa en matèria d’habitatge que abaste l’envelliment del parc d’habitatges, l’impuls de polítiques públiques a la rehabilitació en zones degradades de la ciutat i l’accés a l’habitatge per als joves.

  • Com a reptes ambientals: 

1) donar solucions al problema de la neteja de la ciutat i el manteniment dels espais públics; 2) apostar per garantir l’activitat econòmica del Port amb les màximes garanties ambientals i de salubritat; 2) avançar cap a un model de ciutat més amable quant a la mobilitat, ampliació de zones verdes i proposar de forma dialogada un model de Casc Històric i Centre Tradicional que millore la convivència entre activitats econòmiques lligades a l’oci i l’hostaleria, i l’habitabilitat i manteniment d’altres activitats lligades al comerç de proximitat; i 4) implementar una estratègia local contra el Canvi Climàtic.

DIA 27 DE MAIG: ARRENCADA DE LA CAMPANYA ELECTORAL

El secretari general de Compromís Per Alacant a més ha fet referència a solidesa i fortalesa del projecte de Compromís per a consolidar el lideratge del canvi polític, i ha cridat a la mobilització de militants i simpatitzants per a començar la campanya electoral amb fortalesa i il·lusió diumenge que ve 27 de maig en l’acte de País que commemora a Alacant els tres primers anys de governs del canvi.

L’acte, sota el lema ‘La força de la dignitat i el bon govern’, comptarà amb les intervencions de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i del diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, i constitueix el primer pas en la carrera per a liderar la recuperació de l’Alcaldia al 2019, i ajudar a aconseguir la reedició d’un govern progressista a la Generalitat Valenciana, amb Mónica Oltra de Presidenta.

“Des de la proximitat, des de la humilitat, des de la pedagogia i des del diàleg sincer caldrà invertir molts esforços a fer entendre a la ciutadania que la fórmula dels governs plurals progressistes és la millor manera de fer bones polítiques, de polítiques per a les persones, de comptar amb bons governs”.

Açò ha passat en la Generalitat Valenciana, o en les ciutats de València, Elx o Castelló, però perquè açò siga possible en la ciutat d’Alacant, fa falta que el canvi de govern de pas a un vertader Govern del Canvi. “En el 2019 hem de dir que la millor garantia per a superar la coalició de dretes, –el bipartit de dretes Ciudadanos-PP –, per a recuperar el canvi progressista a la ciutat i que siga realment un Govern del Canvi, serà gràcies a donar la confiança electoral a Compromís”, ha conclòs.

Arxivat en: Alacant, Compromís per Alacant, Natxo Bellido, Propostes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *