Sonia Tirado: « Sense planificació, sense terminis i sense participació ens preocupa molt que l’ordenança del soroll arribe finalment a ser una realitat”

La regidora de Compromís Sonia Tirado ha valorat la reunió informativa d’avui sobre l’ordenança del soroll com una jornada inútil i caòtica en la qual no s’ha parlat de l’ordenança del soroll, ni s’ha presentat un esborrany i en la qual l’única cosa que s’ha fet ha sigut informar als veïns que es limita la seua participació en la taula del Soroll.

“Aquesta taula solament ha servit perquè els veïns es barallen entre ells. D’Espanya estava molt nerviosa, tallava als veïns en les seues intervencions i, com sempre, no ha sabut donar resposta a les preguntes que se li feien”, ha afirmat Tirado.

A més, l’edil de Compromís ha afirmat que aquesta reunió demostra que la Regidoria d’Urbanisme està funcionant a “salt de mata” i que amb un projecte sense cap tipus de planificació, limitat en la participació veïnal i sense terminis és difícil que l’ordenança del soroll siga una realitat.

En la reunió informativa d’avui solament s’ha proposat un termini, el de 15 dies per a fer aportacions que s’obrirà després de la signatura del decret, però sense definir com es va a informar a la ciutadania. Però del termini per a la convocatòria de la taula del soroll no s’ha aclarit gens, d’aquest organisme solament s’ha fixat els participants entre els quals es troben hostelers, comerciants i un representant per cada junta de districte.

“Aquest model limita la participació de la resta de partits polítics i de les associacions de veïns que puguen portar a la taula les problemàtiques específiques de zones com el casc antic o la del centre, i que limitant la participació a un representant de cada junta de districte queden diluïdes en la problemàtica general” ha reclamat Tirado.

De la mateixa manera Compromís ha destacat que s’ha perdut l’oportunitat de parlar amb els veïns i començar a treballar de manera paral·lela a l’ordenança del soroll amb la d’usos de la via pública, una reivindicació que ja ahir va reclamar Sonia Tirado per la forta relació entre ambdues ordenances.