El grup municipal de Compromís en l’Ajuntament d’Alacant presentarà en el pròxim ple de la ciutat una declaració institucional per a declarar Alacant ciutat lliure de feixisme, racisme i xenofòbia.

Aquesta declaració, també presentada per la coalició en altres ajuntaments, vol fer valdre l’obligació de les administracions de vetlar pel respecte als drets humans, per la igualtat de drets i deures i garantir una ciutadania basada en el pluralisme i el civisme com a norma de convivència.

Compromís vol que l’ajuntament en ple mostre el seu rebuig a les actituds racistes i es comprometa amb la lluita contra “l’alarmant augment del racisme i la xenofòbia en la nostra societat i el creixement de grups de ultradreta a Europa”.

Entre les propostes presentades per Compromís en aquesta declaració institucional es troba la prohibició de qualsevol activitat discriminatòria o que fomente l’odi a determinats grups de població per motius ètnics, de procedència o d’orientació sexual; i regularització d’un règim sancionador, la creació de campanyes antirumors i mostrar rebuig públic a tota manifestació o activitat xenòfoba o racista, ara i en el futur, quan aquesta provinga de grups vinculats a plataformes feixistes i racistes.

“Ja som una ciutat d’acolliment, una ciutat acollidora, i pensem que els partits demòcrates hem de fer un pas al capdavant i rebutjar clara i rotundament actituds contràries als drets humans, la llibertat i la democràcia”, ha afirmat María José Espuch, edil de la coalició.