Bellido: “Aqueixa anomenada a la responsabilitat que cap a ahir l’alcalde li l’han d’aplicar en primera persona”.

Compromís portarà a l’executiva el sentit del vot del ple d’aprovació dels pressupostos.

El grup municipal de Compromís ha instat al govern del Partit Popular a asseure’s a negociar amb tothom per a poder aprovar els pressupostos municipals. Des de la coalició porten mesos criticant la falta d’interés negociador del govern municipal per a aprovar els pressupostos, de fet han denunciat en diferents ocasions que el PP els ha “pegat una portada” durant tot el procés de negociació.

“En aquest moments no hi ha una majoria per a aprovar els pressupostos municipals a causa de l’extrema feblesa del minigovern del PP i la seua incapacitat per a dialogar i negociar amb tothom tal com ho hem reclamat Compromís des de fa mesos”, ha destacat Natxo Bellido, portaveu de Compromís.

Des de la formació han destacat que l’anomenada a la responsabilitat que feia ahir l’alcalde de la ciutat, Luis Barcala, “li l’ha d’aplicar en primera persona” i a més, li han instat a “fer tots els esforços que estiguen a la seua mà” per a asseure’s a dialogar amb els grup municipals.

Entre les propostes de la coalició que s’han vist rebutjades una vegada i una altra troben algunes com la Capçalera de la Innovació, una proposta que reforçaria l’oferta a indústria tecnològica a la ciutat, generaria ocupació i estalviaria costos a l’Ajuntament en lloguers; el condicionament del tram central de la Via Parc entre Los Angeles i Tómbola, una reivindicació històrica dels veïns; o la construcció d’una tercera escola infantil municipal, per a pal·liar el dèficit d’escolarització de 0 a 3 anys a la ciutat.

“Nosaltres estarem reflexionant sobre el nostre sentit del vot fins al ple, però el PP s’ha d’implicar perquè d’ell és la responsabilitat a fer el que no han fet fins ara, que és negociar amb Compromís”, ha conclòs Bellido.