Joan Baldoví: “Tenim un bon acord d’investidura i la nostra labor serà garantir la governabilitat però exigir al nou govern que complisca amb els seus compromisos”

Entre els acords s’inclouen inversions com la connexió ferroviària d’Alacant amb l’aeroport o la millora de la xarxa de rodalia

Joan Baldoví, diputat del Congrés, i Natxo Bellido, portaveu de Compromís a Alacant, han presentat a Alacant l’acord d’investidura al qual la formació va arribar amb Pedro Sánchez per a garantir el seu suport. El diputat ha recordat que Compromís serà el garant que el Govern Central complisca amb l’agenda valenciana, alguna cosa que començarem a veure en la redacció dels pròxims Pressupostos Generals de l’Estat.

“Aquest és un bon acord que ha posat els problemes dels valencians i valencianes en el debat d’investidura, l’únic que garanteix la reforma del finançament autonòmic, el finançament de la dependència, la defensa de l’agricultura valenciana o inversions ajustades al nostre pes poblacional”, ha explicat Joan Baldoví.

En aquest sentit, des de la coalició insisteixen en la importància del compromís del govern central per a reformar en un termini màxim de vuit mesos el sistema de finançament autonòmic, i mentre no arribe aqueixa reforma garantir el nivell de prestació dels serveis bàsics al nivell d’altres comunitats mitjançant els Pressupostos Generals de l’Estat.

“És important que el Govern assumisca el 50% de finançament del Sistema de Dependència que recull la llei. Hem sigut la comunitat que més hem sumat en 2019 a la dependència, i som prop del 20% del total, per això, si el Govern Central assumira la seua part, podríem reduir les llistes d’espera i arribar a més gent que el sol·licita”, ha afirmat Baldoví.

Un altre dels punts de l’acord d’investidura que el diputat ha explicat és ajustar les inversions de l’Estat al pes poblacional de la Comunitat Valenciana. El que suposa que en els Pressupostos Generals de l’Estat s’incloguen infraestructures com la connexió ferroviària d’Alacant amb l’Aeroport, la inversió en la xarxa de Rodalia o les connexions amb l’AP7. Però a més, que es garantisca la prestació dels serveis quan, com ocorre a l’estiu, hi ha un sobreesforç per l’augment de població que suposa el turisme en zones com Alacant.

Des de Compromís han explicat les mesures acordades per la coalició en altres aspectes com la defensa de l’agricultura valenciana, ja siga amb l’anàlisi de l’impacte econòmic en l’agricultura de la signatura d’acords comercials o l’obligatorietat que els aliments importats hagen de complir les mateixes condicions fitosanitàries que s’exigeixen als agricultors valencians. Així com assumir la millora de les infraestructures hídriques com la Bassa de Sant Diego a Villena i garantir l’aportació de recursos hídrics.

Joan Baldoví presentarà aquesta vesprada en un acte obert al públic l’acord d’investidura al qual Compromís va arribar amb Pedro Sánchez. “Es tracta d’un acte obert en el qual Baldoví no sols explicarà el pacte sinó que estarà a la disposició de les preguntes que puga realitzar la ciutadania respecte al mateix”, ha afirmat Natxo Bellido, portaveu de la coalició a Alacant.

Presentació de l'acord d'invesridura

Gepostet von Compromís per Alacant am Mittwoch, 22. Januar 2020